Zaterdag 30 April om 4:00 uur vertrokken om mijn gasten op te halen in Bussum. Daar aangekomen stond het drietal al te popelen om naar het Lac du Vouglans in Frankrijk te gaan. Nadat Richard, Zarzinho en Dariusz hun persoonlijke spullen in de auto hadden gedaan gingen we op pad voor een reis die vlekkeloos verliep. Eenmaal daar aangekomen hebben we ons gehuurde huisje in orde gemaakt en ander zaken geregeld, zoals de vergunningen om de Fishing Experience te laten slagen. Ook zijn we in de plaatselijke hengelsportzaak gaan informeren hoe we het beste een meerval aan de haak konden slaan.

Na een heerlijke nachtrust zijn we in de stromende regen en kou, nadat ik iedereen van een regen/warmtepak had voorzien, het water opgegaan. Een meerval ‘moest en zou’ er gevangen worden, dat was mij inmiddels wel duidelijk. Nu is het zo dat dit natuurlijk makkelijker gezegd is dan gedaan en nadat we ongeveer 6 uurtjes bezig zijn geweest met octopus kunstaas met wormen en een kwakhout zijn we afgetaaid zonder vis, maar wel met de wetenschap dat meerval vissen iets meer kennis vereist dan wat ze ons in het half Engels en half Frans hadden verteld.

De volgende dag na een gezellig avondje, even het roer om, dus op pad om de andere aanwezige soorten rovers te gaan haken. Na een uurtje trollen was het raak voor de 12-jarige Zarzinho en had hij gelijk zijn pr baars weten te verleiden met een screaming devil. Deze jongen had wel eens eerder gevist maar nog nooit een rover weten te vangen dus gelijk een pr. Nadat we nog een paar snoeken hadden gescoord toch nog even op de meerval geprobeerd, helaas zonder resultaat, daarna vol gas naar de trailerhelling. Wederom een leuke dag en vroeg op stok.

Vanaf dag 4 begon het echt lekker weer te worden en besloten we om een dagje op de karper te gaan. Richard is een karper-visser dus alle materialen die we nodig hadden lagen in de bus. De dag ervoor op dag 3 heerlijk gevist met opnieuw een grote snoek voor Zarzinho dus ook weer een pr. Daarna een stek uitgekozen waar er voor een weeshuis aan boilies en heilbot pellets gedumpt werd. Nu ben ik zelf niet een type dat gaat zitten wachten tot er piepers afgaan maar toch leuk om het eens mee te maken. Nadat de batterij aan hengels gereed stond hebben we een kampvuur gemaakt en genoten we van de heerlijke shasliek die Richard perfect weet te maken boven een open vuur.

Dag 5, nadat we op dag 4 helaas geen karper of meerval wisten te vangen, hebben we de hele dag heerlijk gevist vanuit de boot, op verschillende manieren. Het trollen van pluggen en grote shads was toch wel het gene dat ze het liefst deden, zodat de handen vrij waren om lekkere dingen te eten en bier te drinken. Dag 6 was eigenlijk precies zo’n dag als de voorgaande dag….maaaaar!!!!!!! Tadadadaaaaa na een dikke beuk op Zarzinho zijn hengel, waar een klein witgeel shadje aan zat, die ik had gekregen om eens uit te proberen, was het dan toch eindelijk raak!!!!!! Toen bleek dat deze vis veel en veel te sterk was om goed te worden gedrild door Zarzinho, heeft Richard dit karwei afgemaakt. De eerste 15 minuten waren vooral heel spannend omdat we gelijk beseften dat het een flinke vis was voor een lijntje van 15/00 waar alleen maar aan getrokken werd. Na run op run ging de vis het toch opgeven en kwam boven om even later mee op de foto te gaan. Nu was het natuurlijk wel zo, dat de grote mannen het tegenover de 12-jarige (die opnieuw een pr had neergezet) het nakijken hadden, maar dat vonden ze niet erg, want de missie was geslaagd. De Meerval was gevangen en daar moest op gedronken worden, wat aardig lukte die avond.

Dag 7 was vooral een warme dag die in het teken stond van de enigste snoekbaars van 80 cm van de week die werd gevangen door…??????? Ik zeg niets maar het was wel zijn 4e pr. De terugreis van 850 km ging prima en als ze lagen te slapen deden ze dat met een niet te verwijderen glimlach. Na het spul afgezet te hebben en na vele bedankjes voor de fantastische week nog 100 kilometer terug naar huis, maar wel met een BIG smile. Het was een geslaagde week met mooie vissen in de boot.

Richard, Dariusz en natuurlijk Zarzinho … bedankt voor het vertrouwen en tot een volgende keer!!!!!

laat een antwoord achter